Soiuri Autohtone

Rara Neagră, Feteasca Neagră, Feteasca Regală, Feteasca Albă

Soiuri de selecție nouă: Alb de Onițcani, Codrinschi, Viorica, Legenda, Riton

Fetească Albă

Acest soi a fost cultivat în regiune de secole și pare a fi un soi antic. Vinurile produse din acești struguri sunt fine și delicate, cu arome florale, ușoare și proaspete. Este unul dintre „părinţii” soiului Fetească Regală (alături de Frâncușa), care vine din Transilvania, România, dar care este cultivată pe teritoriul Moldovei de decenii.

Fetească Regală

Acest soi de struguri semi-aromaţi este rezultatul unei încrucișări naturale, care a fost găsit în apropiere de Sighișoara, România, în anii 1920. Strugurii de această varietate au o aromă tipică florală și de grepfrut, cu nuanţe de pară proaspătă și citrice, dar, de obicei, au un gust mai corpolent și texturat decât „părinţii” acestora.

Fetească Neagră

Cu o istorie de peste 2000 de ani, acest soi își are originile probabil din valea râului Prut din zona de sud-vest a Moldovei, și se susţine că ar fi fost cultivată direct din sălbăticie. Este capabilă să producă vinuri roșii de calitate înaltă, cu arome tipice de cireșe sălbatice și violete, gust concentrat de pomușoare și cu o structură bună.

Rară Neagră

Acesta este un soi vechi din regiune și se presupune că ar fi fost cultivat încă din timpurile geto-dace în sud-estul României și în regiunea în care se află astăzi Republica Moldova. Are o culoare relativ pală, cu taninuri delicate și ușoare și gust de pomușoare picante. Se pare că s-a aclimatizat deosebit de bine pe colinele însorite din sudul Moldovei.

Viorica

Legenda

Codrinschi

Soiuri Caucaziene

Rkațiteli, Saperavi

Soiuri Internaționale

Roșii – Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Cabernet Franc, Shiraz/Syrah, Pinot Noir

Albe – Chardonnay, Pinot Grigio/Gris, Riesling, Sauvignon Blanc, Aligote, Muscat Ottonel,

Traminer

/ Follow Us

/ Subscribe for Updates

/ International Websites

Poland

China

Copyright © Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV). All rights reserved. | Privacy Policy

Solicită acces

la cabinetul personal


Lansarea oficială a website-ului va avea loc în ianuarie 2021

Lansarea oficială a website-ului va avea loc în ianuarie 2021